Blogg

Startup:You er smøreteamet til den moderne gründer og etablerer. Her kan hente inspirasjon og lese nyheter som omhandler Startup:You og andre aktualiteter

Siste innlegg

- Startup:you kommer til Gründermessen!

- Slik skaffer du kapital til din nyetablering

- 80/20 prinsippet: Øk effektiviteten til deg og din bedrift

- #QuoraFredag: Hvordan bli mer produktiv?

- Startup:you kommer til Trondheim Playground

Kategorier

- #Quorafredag
- Arrangementer
- Bøker
- Inspirasjon
- Kapital
- Kreativitet
- Lederskap
- Podcast
- Presse
- Samarbeid
- Startup:You
- Startups
- Teknologi

80/20 prinsippet: Øk effektiviteten til deg og din bedrift

Skrevet 12. august 2015

80-20_web

Har du følt at dagene ikke strekker til og at resultater ikke kommer så fort som du skulle ønsket? Vi i Startup:you er fan av 80/20 regelen, også kjent som Pareto prinsippet, og bruker denne til å holde effektiviteten på topp.

Det er et begrep oppkalt etter den italiensk økonomen Vilfredo Pareto som observerte at 80% av inntekten i Italia kom fra 20% av innbyggerne. Dette er et resultatet som har vist seg å være relevant i en rekke andre situasjoner, både privat og forretningsmessig.

Det kan være at det er 20% av de ansatte på jobben som produserer 80% av inntektene, 20% av markedsføringen som utgjør 80% av salget eller  20% av aktivitetene du gjør i løpet av en uke som fører til 80% av din lykke. Prosentandelen kommer til å variere fra situasjon til situasjon, men prinsippet forblir det samme. Kunsten er å identifisere den prosentandelen som fører til 80% av resultatet og vie mer tid og fokus til dette. På denne måten får man en effektiv arbeidsprosess og øker lønnsomheten til bedriften.

Hvis du ønsker å lære mer om 80/20 prinsippet  så kan du lese boken til Richard Koch med samme navn:

http://www.amazon.com/The-80-20-Principle-Achieving/dp/0385491743